Totaalonderwijs

De Kennismaatschap introduceert: TOTAALONDERWIJS

Daar win je wedstrijden mee.

Totaalonderwijs is een door de Kennismaatschap geïntroduceerd concept dat de perfecte mix tussen afstandsonderwijs en fysiek onderwijs beschrijft, vanuit de gedachte van één goed functionerende leeromgeving. Het helpt docenten om leerlingen weer te motiveren.

In 1988 maakte de wereld kennis met de succesvolle uitwerking van het totaalvoetbal. De spelers van het toenmalige Nederlands elftal beheersten tot in de perfectie het schakelen tussen verschillende posities.
Daarmee veranderde het voetbal voorgoed. Vóór Rinus Michels het totaalvoetbal introduceerde, speelde een rechtsback… gewoon rechts achter in de verdediging: een verdediger hield zich niet bezig met de aanval. Kortom: de vaardigheden van voetballers bleven beperkt door de locatie op het veld.
Het totaalvoetbal zocht bewust de mix van vaardigheden. Tot verbijstering van de tegenstander betekende dit, dat een verdediger plots een aanvallende actie uitvoerde en zelfs een doelpunten ging maken!!

Zoals bij totaalvoetbal voetballers tijdens de wedstrijd snel kunnen schakelen tussen verdediging en aanval, kunnen bij totaalonderwijs docenten bij het lesgeven snel schakelen tussen face-to-face leren en online leren. Zo krijgt hybride onderwijs snel een eigen gezicht.

Door optimaal gebruik te maken van het fysieke klaslokaal in combinatie met het virtuele online klaslokaal wordt het onderwijs voor leerlingen en studenten motiverend en aantrekkelijk. Doordat docenten gebruik maken van de pedagogisch didactische mogelijkheden in de gehele beschikbare leeromgeving krijgen zij een veelvoud aan tools in handen om leerstof over te dragen en te laten beklijven.

Totaalonderwijs Kennismaatschap: dé uitleg